lauantai 11. helmikuuta 2012

Sivuvaikutuksia

Eilen oli jälleen neuvola. Tällä kertaa saatiin rokotuksia piikillä. Kerran aikaisemmin ollaan saatu rota-rokotus, mutta se annetaankin suuhun. Eilen saatiin toinen annos rotaa ja kaksi piikkiä, kumpaankin reiteen yksi. Etukäteissuunnittelulla selvittiin tästäkin neuvolasta hyvin.

Tyttö kasvaa huimaa vauhtia. Paino on jo yli kuusi kiloa ja pituuttakin melkein 62 cm. Ensimmäiset vaatteet ovat käyneet auttamattomasti liian pieniksi ja äidin hauis kasvaa. Neuvolan seinällä oli kaikkia kivoja värikkäitä kuvia, joten rota-rokote meni helposti suuhun, ensimmäinen piikkikin saatiin melkein huomaamattomasti isän harhautusleikkien avulla laitettua. Muutama protestiääni tuli, mutta koko homma unohtui aika pian. Kunnes taas hämättiin keltaisella helistimellä. Nyt oli jo pieni epäillys silmässä, kun väännettiin outoon asentoon jälleen äidin sylissä. Toisen piikin jälkeen tulikin jo vähän enemmän itkua, mutta sekin loppui nopeasti. Ja sitten taas kiinnostikin seinillä olevat värikkäät kuvat. Saatiin sellaiset samanlaiset kuvat kotiin vietäväksi. Ja äitikin sai kehuja, kun pysti pitämään tyttösen jalkaa niin jämäkästi paikoillaan, että rokoteet saatiin kerralla annettua :)

Sitten jäätiinkin odottamaan sivuvaikutuksia. Ensimmäinen rota-rokote aiheutti mahakipuja, mutta nyt ei näyttäisi olevan niitäkään. Tähän hetkeen mennessä ei ole onneksi ollut muuta kuin uneliaisuutta ja pientä heräilykiukkua. Yö nukuttiin hienosti. Aamulla saatiinkin heräillä ihan rauhassa, kun me tytöt vallattiin koko iso sänky. Oltiin ihan äksänä peittojen alla ja tyynyjen ympäröiminä. Siitä olikin sitten helppo nousta ylös syömään ja kohta olikin jo ensimmäisten päiväunien aika. Sitteriin ostettu lelukaari alkaa vähitellen myös kiinnostaa. Mutta edelleen kaikista mieluisinta on katsella ihmisten kasvoja, kukkia ja valoja. Ja jos jostain vielä saisi sitterin eteen peilin, niin siinä taitaisi olla kaikki, mitä tällä hetkellä leikkeihin tarvitaan.

Huomenna suunnataan pinnasänkyostoksille vauvauinnin jälkeen. Ja Ikeaan kun mennään, niin sitä varmaan maistetaan myös lihapullia (isä) ja Daim-kakkua (äiti).

1 kommentti:

  1. Yli kuus kiloa!!? Glungs!
    Mahdankohan Hiltsua edes tunnistaa..Saati Hiltsu mua.

    VastaaPoista