lauantai 14. joulukuuta 2013

Touhukaksikko

Tällä viikolla ollaankin kolmistaan kotona. Rupeama aloitettiin mukavasti tyttöjen illalla kotona, jonka vierailevana tähtenä oli tietenkin pikkuinen poikani. Siskot tulivat kylään, syötiin hyvin, juteltiin paljon, touhuttiin lasten kanssa, joten he nukahtivat kiltisti ja sitten käytiin vielä saunassa ja juteltiin lisää. Mahtavaa! Sitten jatkettiin ihanasti päiväunilla tänään. Kaikki nukkuivat omissa sängyissään hyvin ja samaan aikaan. Teki ihmeitä itsellekin kunnon päiväunet pitkään aikaan.

Tänään kaksikko on touhunnut kuten ennenkin. Kumpaakin suunnattomasti nauratti, kun poika työnsi kärryjä ja tyttö istui kyydissä. Ja kun piti kääntyä, niin tyttö nousi kärryistä ja käänsi ja sitten taas jatkettiin matkaa. Kuvankin sain, valitettavasti se ei ole kovin tarkka, kun meno oli sen verran hurjaa. Olenkin odotellut, milloin näin käy, ehkä ensi kerralla kyytiläinen vaihtuu.



Piparkakkujakin koristeltiin tässä eräänä päivänä. Minä pursotin ohjeiden mukaan ja tyttönen koristeli. Poika poimi lattialta tippuneet koristeet parempiin suihin. Ja tyttösen sanoin, nämä tehtiin kaikki isille. Nyt niitä on sitten purkillinen, mutta eiköhän niitä riitä muillekin...

Muuten jouluvalmistelut alkavat olla hyvällä mallilla. Vielä pitäisi hankkia pieni joulukuusi (se tehdään tiistaina), laittaa loput joulukoristeet (sekin tehdään tiistaina, jotta kaikki hilut ja neulaset levitetään vain kerran pitkin asuntoa) ja viedä parit joulutervehdykset sukulaisille (ohjelmassa keskiviikkona), torstaina hoidetaan kaikki unohtuneet asiat lounastunnilla ja käydään päiväkotipäivän jälkeen ruokakaupassa (siinä pikkukaupassa, jossa on pikkukärryt) ja perjantaina odotetaankin sitten mummia kylään ja lauantaita odotetaan kovasti, silloin palaa isi kotiin. Tyttösellä kun on kova kyselykausi meneillään, niin tänään olen kertonut varmasti kaksikymmentä kertaa, missä isi on ja missä setä on. Huomenna uudestaan. Ai niin, tänään ostettiin vielä yhdet jouluvalot parvekkeelle, ne pitäisi huomenna asentaa paikoilleen. Siihen löytyy apulaisia, kuten kaikkeen muuhunkin touhuun... Ja poikakin oppi kiipeämään keittiöjakkaran ylätasolle ja tyttösen omaan korkeaan tuoliin. Hauskaa on ja heti mennään uudestaan, kun äiti saa laskettua lattialle.

1 kommentti: