maanantai 9. joulukuuta 2013

Pieniä jouluvalmisteluita

Viikonloppuna Reposaaressa oli parituntiset piparkakkutalkoot. Tyttönen osallistui innoissaan, olihan piparkakkujen leipomisesta jo kokemusta mummin kanssa. Tärkeintä oli, että löytyi sopiva essu, muuten ei olisi leipomisesta tullut mitään. Sormet olivat vikkelämmät kuin apukokkien ja piparkakku jos toinenkin vilahti suuhun ennen uunia. Mutta olihan ne hyviä, ennen ja jälkeen uunin. Joku ilta vielä koristellaan muutama pipari.

Pienenpieni valkoinen lumipeite satoi viikonloppuna. Juuri ja juuri sen verran, että lapiolla sai lunta ämpäriin. Pienempi ulkoilija oli paljon totisempi... Vappuvipperäänkin saatiin vihdoin kunnolla liikettä, kun merituuli kävi vipperään kiinni. Jouluvalot aseteltiin pensaisiin, itsenäisyyspäivänä ihailtiin liehuvaa lippua ja joka ilta päästiin kunnolla saunomaan :). Läiskytys punkassa oli sen verran kovaa, että erikseen ei tarvinnut löylyä heittää.


Tänään kotona aseteltiin ensimmäinen joulukoriste paikoilleen. Pieni joulukuusi pääsi lipaston päälle antamaan lisää valoa. Sellossa osallistuttiin Joulupuu-keräykseen. Pienempien lasten pakettikortit olivat jo menneet, joten ostimme lahjat 8-10-vuotiaille tytölle ja pojalle. Kaivokukka oli järjestänyt joulukukkakeräyksen, jossa sai valita kenelle lähetetään ensi viikolla joulukukka tuomaan iloa. Kohteena olivat espoolaiset yksinäiset vanhukset. Meidän kukan saa pikkupojan 78-vuotta vanhempi kaima. Pieni annos hyvää joulumieltä etukäteen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti