keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Poliisilaitoksella

Lasten kanssa on mahdollista tehdä vaikka mitä, kun ottaa oikean asenteen vain mukaan. Maanantaina oli hammaslääkäri, joka oli otettava ennen joulua. Lapset istuivat nätisti rattaissa ja tyttöselle oli annettu vastuullinen tehtävä rauhoitella pikkuveljeä, jos hän hermostuu. Tyttönen jutteli hoitajille ja hammaslääkäreille odotustilassa, että Masa pelkää. Ei tarvitse pelätä ja näytti, miten sai laitettua tutin suuhun, jos hätä iskee. Reissu meni hyvin. Illalla onnistui myös työvideoneuvottelupuhelukin kotona, kun lapsille vain antaa samaan aikaan päivällisen. Poikakin tarkkaan söi makaroonit ja raejuustot sormin suuhunsa, joten sekin työjuttu saatiin hoidettua.

Tiistaina käytiin poliisilaitoksella hakemassa pojalle passia. Kuva sai kovat kehut, kun oli niin hyvä :). Katostaan miltä poika näyttää vuoden päästä. Skypessä käytiin illalla tarkka keskustelu mamman ja tuffan kanssa vierailusta. Kotimatkalla ostettiin joulukuusi ja ensi kerralla otan kyllä sen pahuksen kuusenjalan mukaan. Sain viettää sahan kanssa parvekkeella aikaa puolisen tuntia. Tyttönen huutaa oven raosta, että sahaa siitä reunasta ja poika säikähti koko kuusta ja itki. Sain kuin sainkin kuusen jalkaan, mutta nyt sitä on aika vaikea kastella. No, ei ne vastoinkäymiset siihen päättyneet! Laitoin kynttilät suoraan kuuseen testaamatta niitä ensin, kun ovat kerran niin uudet. Eihän ne sitten toimineet. Löysin palaneen lampun, mutta en varalamppuja. Lounastunnilla tänään onneksi vielä löytyi kaupasta, ja nyt toivon, että saan kuuseen tänään valot.

Mutta entäs sitten tänään, kun vein lapset päiväkotiin. Tuli niin iso harmitus, ettei pitkään aikaan ole ollutkaan. Olin unohtanut täysin lasten joulujuhlan, joka oli tiistaina! Eipä siihen ole lisättävää. Toivottavasti tyttösen retki päiväkodista elokuviin on ollut hauska. Ainakin ovat saaneet matkustaa sporalla :).

1 kommentti:

  1. No voi harmituksen päivä. . .:( mutta huomenna on kaikki ihan varmasti paremmin!

    VastaaPoista