perjantai 1. marraskuuta 2013

Suunnitelmat on tehty muutettaviksi

Olin suunnitellut olevani kesälomalla loppiaiseen saakka, mutta kuten aikaisemminkin, suunnitelmat on tehty muutettaviksi. Palaankin töihin joulukuun alussa kolmeksi päiväksi viikossa ja kaksi päivää teen etänä kotona lasten kanssa. Ehdinhän kuitenkin olemaan kuukauden lomalla ja poikakin kävi tänään aamupäivän tutustumassa päiväkotiin. Ensi viikolla onkin sitten jo ensimmäinen päivä, kun molemmat lapset jäävät päiväkotiin ja äiti lähtee myös käymään töissä.

Aamulla lähtösuunnitelmia muutti VR, sade toi oman höysteensä ja hyökkäysvaunuilla mahduimme kolmanteen bussiin, kun junamatkustajat liikkuivat tänään busseilla. No, päästiin aamupalalle päiväkotiin, oikea vaatetus ja sadesuojien ansiosta kukaan ei edes kastunut. Miten ihana olikaan seurata pikkuisten aamupalaa, kun he vuorotellen kertoivat, mitä tekevät viikonloppuna, siistivät oman paikkansa, veivät astiat, kävivät potalla ja painelivat töihinsä, kuka mitäkin tekemään.

Mutta parasta antia oli, kun pikkumieskin viihtyi aamupalapöydässä, hurmasi hoitajat, söi muiden kanssa (ja myös naapurien leivät) eikä isosisko ollut moksiskaan, kun pikkuveli tuli päiväkotiin. Olihan hän siitä puhunut jo pari viikkoa päiväkodissa ja oltiin saatu tälle aamulle häneltä erityislupa laittaa vaatteet hänen naulakkoonsa, kun pikkuisten puolen naulakot olivat vielä puusepän verstaalla. Poika nauroi ja hymyili touhutessaan ja osallistui rytmikapuloilla soittamiseen kun muut lapset lauloivat. Sain lukea kirjoja koko poikajoukolle, ihastella autokortteja ja moppaustaitoja. Pikkumies oli aamupäivän jälkeen niin väsynyt, että nukahti heti päästyään rattaisiin. Ensi viikolla kuljetetaankin iso määrä tavaroita päiväkotiin ja sitä ennen äidin pitäisi taas nimikoida vaate jos toinenkin.

Eiköhän se todellinen luonnekin sieltä vielä päiväkodissa näyttäydy, vaikka olikin ihan hyvä, että ainoat huudot tuli vaipanvaihdon yhteydessä. Ja aikaisempi huoleni siitä, miten muistan pakata tuttipulloja päiväkotiin mukaan hävisi, kun poikakin otti juomalasin käteensä ja joi siitä. Tuttikin kuulemma katoaa päiväkodissa sitten jossain matkan varrella. Ehkäpä viime yö oli jo viite siitä, että poika on kasvamassa isoksi.


1 kommentti:

  1. Voi että, pienet vauvat kasvoivat hetkessä päiväkotitaaperoiksi. Missä ajassa? Milloin ja miten se tapahtui?

    VastaaPoista