torstai 7. marraskuuta 2013

Syntymäpäivät

Tänään pieni tyttömme täyttää kaksi vuotta! Aamulla hiippailimme ilmapallon ja synttärilahjan kanssa huoneeseen laulamaan. Uninen tyttö availi silmiään ja nähtyään ilmapallon, suu levisi isoon hymyyn. Ja sitten katse siirtyi syntymäpäivälahjaan ja jos vain mahdollista, niin hymy vain leveni. Perheeltä hän sai lahjaksi nukenrattaat ja sveitsinserkulta siihen nuken. Nukke ristittiin siltä istumalta Magdaleenaksi. Sen verran monta kertaa kuuli tänään onnittelulaulun, että rallatteli sitä itsekseen iltapalalla :).

Juhlia on juhlittu tällä viikolla mummin luona Pihtiputaalla, sedän kanssa käytiin lounaalla ravintolassa Jyväskylässä ja tätiä moikattiin Tampereella ja syötiin herkkuja. Kuvassa mummin tekemä herkkukakku. Päiväkodissa laulettiin ja syötiin keksejä ja rusinoita muumiservetiltä. Viikonloppuna juhlitaan vielä lauantaina ja sunnuntaina. Omaan vuosikirjaan sitten kirjoitetaan kaikki lahjat ja kortit säilytetään laatikossa, johon äiti vähitellen keräilee muistoja matkan varrelta talteen.

Pikkuinen poikamme vietti tänään aikaa ilman äitiä päiväkodissa. Aamulla menimme kolmistaan autolla, kun oli nyssäkkää ja pussukkaa vietäväksi, jotta pojallakin on tarpeellinen määrä vaihtovaatetta, kurapukua, kumpparia ja sänkyvaatteita päiväkodissa. Vielä uupuu harja, kansio, valokuvakirja ja jotain muuta pientä, onneksi on päiväkodilta saatu muistilappu. Isosisko antoi vaippapakettinsa pikkuveljelle, mutta ilmoitti, että pottaa hän ei anna. Ei hätää, hän sai oman. Aamu meni hyvin, riisipuuro ja luumukeitto maistuivat samoin maito pienenpienestä lasista. Sitten touhuttiin ja tutustuttiin pienten omaan huoneeseen, käytiin laulamassa vähän isompien pienten kanssa ja maisteltiin isosiskon tuomia keksejä. Sitten maistuikin jo päiväunet ja niille nukahdettiin helposti. Sitten äiti salakavalasti livahtikin omiin askareisiin ja palasi iltapäivällä takaisin. Ja rattaissahan meidän pieni poika nukkui, oli kuulemma kiukutellut ihan urkalla (mikä oli odotettavissa), mutta oli kuitenkin viihtynyt hyvin aikuisen (hoitajan) sylissä (ihanaa!!) ja rauhoittunut sitten rattaisiin. No, huomenna äiti joutuukin sitten ihan töihin ja lapset ovat päiväkodissa. Totuttelun kautta, ei siinä muu auta. Ja hyvillä mielillä sinne lapset vien, kun paikka on mitä ihanin.

Synttärisankari peitteli Magdaleenan rattaisiin, vilkutti hyvät yöt ja sanoin: Huomenna nähdään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti