tiistai 2. heinäkuuta 2013

Isoiso sisto

Tyttönen on välillä iso sisto tai isoiso sisto. Pikkuveli on tuttavallisemmin Masaa. Nousua ensimmäiseen a-kirjaimeen ja sitten laskua alas. "Masa heräs" on aika yleinen lausahdus tai "Hilta heräs", "Hilta tuli" jne. Nykyään tulee jo neljän-viiden sanan lauseita ja seurustelu tyttösen kanssa on koko ajan mielekkäämpää, kun toinen ymmärtää ja vastailee. Tänään lounaalla ravintolassa tyttönen toteaa monta kertaa, että "isi tuolta maitoa". Tänään yritettiin opettaa sanomaan Hokemahilda, mutta tuloksetta.

Muutaman kerran olen sanonut poikaa Kiljukaulaksi (kommunikoi nykyään eriasteisilla kovaäänisillä kiljahduksilla) ja eikös se sitten muutunut kiljumasaksi tyttösen suussa :). Yritettiin lisätä kaula mukaan lauseeseen, mutta se menikin sitten niin, että tyttönen sanoo Kiljumasa ja osoittaa pojan kaulaa. Hahahahaaa... Ei naurata, kun joudun sen joskus jollekin ulkopuoliselle ensimmäisen kerran selittämään.

Omatoimisuudesta tyttöstä ei voi kyllä moittia. Oli taas pienenpieni hetki, kun katseeni herpaantui ja refleksit hidastuivat, joten tämä oli sitten tulos... Pillin annoin, kun juomat heilahti kertaalleen ruokapöydän tuolille (tietenkin sille minun tuolille), kun tölkin suuaukko sojotti ylöspäin ja kallistus oli aika reipas...

Jälkikirjoituksena edelliseen kappaleeseen: Tyttönen ei juonut koko tölkkiä itse! Ei tietenkään! Se oli minulta vajaa, ja senkin jälkeen siitä kaatui iso osa tuolille, lattialle ja paidalle. Pillistä saatiin parhaat riemut irti, kun se saatiin itse tölkin reikään ja takaisin.

Ja toinen esimerkki tyttösen tulevasta käsityöharrastuksesta. Yritin kummitädiltä kysellä, että ottaisivatko mukaan lomareissulle käsityömaisteria. Lupasivat ottaa, mutta jäi sitten lähtökiireessä kuitenkin ilmeisesti hakematta mukaan (?!?).

Tänään käytiin porukalla uimassa. Poika oli jo melkein valmis päiväunille, mutta reipastui ja nautti uimisesta. Potki minkä ehti ja loppupuolella jopa naureskeli, kun hypittiin. Mutta jos joku nautti, niin se oli kyllä tyttö! Voi sitä hymyn määrää, kun pääsi altaaseen ja ensimmäinen sukellus oli takana. Hymy oli korvissa ja sitten ilmoitti kuuluvaan ääneen "Hilta toiseen altaaseen", joten isin kanssa kävi tutustumassa myös lastenaltaaseen. Pojan kanssa jatkettiin uintia terapia-altaassa, kun siellä on veden lämpötila korkeampi kuin tavallisissa altaissa. Hyvin oli nuoremmallakin sukellustaidot muistissa. Ja kyllä näitä meidän vesipetoja ihasteltiin :).

Tätä blogia on luettu jo yli 4000 kertaa, aika hurjaa! Mielellään tätä kirjoittaa, kun paljon tapahtuu. Joskus hitaasti, toisinaan paljon ja nopeasti. Joskus ei ymmärrä, toisinaan nauraa ja välillä meinaa iskeä epätoivo. Mutta sitten sitä pääsee ystävän kanssa viikonlopuksi rentoutumaan ja varmistamaan, että osaa edelleen nukkua kokonaisen yön heräämättä, niin sitten taas jaksaa. Viime viikonloppuna totesin, että kyllä näitä irtiottoja pitää kummallakin vanhemmalla olla ainakin pari vuodessa, joten eiköhän tässä voisi sitten suunnitella syksylle jonkun reissun ja antaa miehen lähetä myös viikoksi nauttimaan kokonaisista yöunista ja omasta ajasta. Kotiin on aina kiva palata, mutta välillä pitää käydä vähän kauempana, jotta näkee taas, kuinka monimuotoista lapsiperheen arki onkaan. Odotan kuitenkin suurella innolla, että poikakin alkaisi nukkua yönsä kokonaan. Ja sitä, että syksyllä (kun ne yöt on nukuttu sopivan pitkään kokonaan, että on varmuus siitä, ettei se ollut ohimenevä vaihe) siirretään pojan sänky myös lastenhuoneeseen. Olen jo vähitellen alkanut puhua lastenhuoneesta, kun se aikaisemmin oli Hildan huone.

Tänään on kolmas yllättävä vesikatko kuukauden aikana, ei ole pyykkejä ripusteltavana, ei tarvinnut mennä illalla suihkuun, mutta onneksi ehdin pestä tuttipullot yötä varten! Sen sijaan on palantaasilta haetut sipulit, jotka odottavat silppuamista, pussittamista ja pakastamista. Huomenna pitäisi aamulla käydä hakemassa laatikollinen mansikoita. Olen jo kolmasti yrittänyt tällä viikolla niitä ostaa, mutta ovat olleet aina loppu, kun pääsen kauppaan... Huomenna sitten heti aamusta liikenteeseen ja mansikoita hakemaa. Meillä on ollut plantaasinpalanen nyt kolme kesää ja tänä kesänä sieltä sai vihdoin kaksi mansikkaa, jotka menivat pieneen suuhun salaman nopeudella. Ehkä sieltä vielä saa pari lisää, jos ehditään ennen lintuja...

Melkein unohdin, pojalle tulee hampaita ihan näinä päivinä! Alhaalla kuultaa jo ikenen läpi ensimmäinen hammas ja ylhäällä myös. Samaa tahtia näyttää tulevan kuin tyttöselle aikoinaan. Kohta sitten hammasmukissa on neljä harjaa. Muistan vielä hyvin, miten omaan mukiini ilmestyi se yksi lisää :).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti