torstai 25. huhtikuuta 2013

Potale ja einu

Nuo ovat meillä tällä hetkellä ehkä käytetyimmät sanat tyttösen suusta. Potalla käydään monta, monta kertaa päivässä ja keinussakin käydään ainakin kerta. Muita tärkeitä sanoja ovat maito, äitiisivauva sen kaikissa eri variaatioissa, vaippa, paita, housut, enkä (k-kirjain on vaikea) ja haalari. Paljon on sanoja tullut lisää parissa viikossa, kuten bussilla, sängyssä, juoksee... Vielä ei kaikkea ymmärretä, mutta jos arvailu osuu oikeaan, tyttönen nyökyttää päätään ja sanoo joo :).

Pottatarroja on kertynyt jo muutama. Vaatteet pysyvät vähän paremmin päällä, mutta kun potale pitää mennä, niin vaatteet vähenee jo olohuoneessa. Vahingot ovat vielä tapahtuneet kylppärin puolella... Kesää odotellessa... Tarrojen sijainti tiedetään tarkasti ja niitä ihan selkeästi pyritään saamaan lisää. Hyvä niin, kannustin siis toimii. Mutta kun pitäisi pukea vaippa ja housut uudelleen päälle, niin alkaakin toisenlainen maanittelu.

Taloyhtiön pihasta löytyy yksi pienille lapsille sopiva keinu ja siellä käydään ainakin kerran päivässä. Ulos kun lähdetään, pitää päälle saada "fiisi" eli fleece. Niitä on kaksi, toinen on turkoosi ja se on Se Fiisi, harmaa ja paksumpi ja paremmin tuulta ja vettä pitävä ei ole mitään siihen verrattuna. Oltiin ajateltu, että turkoosi on parempi takki ja harmaa pihatakki, mutta auta armias, kun yrittää pukea harmaata päälle, niin johan alkaa huuto. Fiisi sen pitää olla! Talvihaalari on sentään jo unohdettu ja keväthaalari voidaan pukea tarhaan päälle. Talvikengät on vielä eteisessä, kun ne opittiin juuri pukemaan päälle, niin ei niitä saanut laittaa pois. Tarralenkkarit on vielä vähän hankalat, mutta eiköhän nekin kohta jo laiteta itse jalkaan. Piti käydä ostamassa lisää hanskoja, kun päiväkodin pihasta on vihdoin lumat sulaneet ja hiekkaleikit alkaneet, niin jo ekana päivänä hanskat oli vuorattu hiekalla. Jotta ei ihan joka päiväkotipäivän jälkeen tarvisi pyörittää pyykkikonetta, niin käytiin ostamassa uudet ulkohanskat, kurahanskat ja tumput. Jospa niillä sitten pärjättäisiin.

Olen yrittänyt silloin tällöin ehdottaa, että hiukset voisi laittaa pampulalle mutta ei, ei missään nimessä hiuksiin saa koskea. Ne saa harjata, mutta ei mitään muuta. Niistä saisi jo ihan kunnon ponnarin, mutta se pysyy paikoillaan 5 sekuntia. 

Näistä pitäisi syntyä keväiset pipot lapsille. Värit eivät pääse nyt ihan oikeuksiinsa, kun piemydessä piti ottaa salamavalolla kuva. Tyttöselle vasemmanpuolisista langoista ja pojalle oikean laidan langoista. Valmista pitäisi tulla viikonloppuna. Värit on tädin valitsemia, joten mennään aidoissa kevätväreissä. Ostin tupsujen tekoa varten apuvälineet, tupsukehikot, kun omat kartonkikiekot hajosivat ja olivat aina väärää kokoa. Joska näillä sitten onnistuisi. Valmiista versioista tulee sitten kuvat.

Niin, ja tämä meillä on nyt käytössä. Hyvä Ässät!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti