tiistai 16. huhtikuuta 2013

Pottatreenit

Pottatreenit on nyt ihan virallisestikin kovassa vauhdissa. Päiväkoti on auttanut selvästi asiassa, kun oli vaihe, kun potta kierrettiin kaukaa eikä siihen ainakaan koskettu. Nyt pottaa kokeillaan jo useamman kerran päivässä ja silloin tällöin sinne jotain ilmaantuukin. Uutena kannustimena pottaan saa yhden tartan, kun tehtävä on onnistunut. Toistaiseksi pottaa komistaa yksi autotarra.

Tänään päästiin uudelle tasolle. Hampaat oli pesty, yöpuku päällä ja tyttönen meni huoneeseensa nukkumaan. Jonkin ajan kulttua isä meni katsomaan, että mitäs huoneessa oikein tapahtuu. Tyttönen oli riisutunut kokonaan ja kanniskeli yöpukua, sukkia ja vaippaa sylissään ja kertoi, miten pisu oli tullut lattialle. No ei sinä voinut kuin hymyillä, kun toinen kertoo ja osoittaa, mitä oli tapahtunut. Tyttö-suomi-tyttö - sanakirja ei ollut sisältänyt ohjeita tällaisen tilanteen hoitoon ja seinän läpi emme olleet kuulleet niitä ratkaisevia sanoja, joiden johdosta olisimme menneet hetken aikaisemmin katsomaan, mitä oikein tapahtuu. Tyttönen kun joskus hetken leikkii huoneessaan ja kiipeää sitten takaisin sänkyyn ja nukahtaa. Kaikki taisivat oppia jotain uutta illalla.

Ja poitsu kasvaa. Neuvolassa meni tänään seitsemän kiloa rikki ja kolme rokotustakin saatiin hirveän huudon saattelemana. Väsymyshän siitä tuli ja yöunille mentiin todella helposti.

Huomenna on jälleen päiväkotipäivä. Toivottavasti tyttösellä pysyy vaatteet päällä :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti