lauantai 25. tammikuuta 2014

Juhlaviikko

Viime viikolla suuntasimme viettämään mummin syntymäpäivää Tukholmaan. Laivalla Turusta ja sitten pari päivää Tukholmassa ja laivalla takaisin. Tällainen kööri kun lähtee liikkeelle, niin yhden aikuisen piti matkustaa junalla ja otin itselleni mieluusti sen paikan ja nautin kaksi tuntia kirjan kanssa. Laivamatkustelu oli lapsille tuttua ja lahden toiselle puolelle päästiin sujuvasti. Hotellissa nautittiin runsas ja herkullinen aamiainen ja lähdettiin tutustumaan kaupunkiin. Koska flunssa vaivasi vielä tyttöstä ja siirtyi sitten retkellä vielä seuraavallekin, niin ohjelma oli hidastempoista ja rauhallista. Laivalla mummille olikin yllätys ja mukana olivatkin lapset ja lapsenlapset. Yllätys saatiin pidettyä yllätyksenä loppuun saakka, vaikka monesti meinasi lipsahtaa... Kotimatka sujui leikkihuoneessa, jossa molemmille lapsille löytyi mukavaa puuhaa serkkujen kanssa: pallo pojalle ja pallomeri tytölle.

Viikon toiset juhlat olivat pikkuisen poikamme 1v-synttärit! Nyt meillä on kotona 2v ja 1v :). On se aikamoista! Vuosi sitten kotiin kannettiin pikkuinen nyytti, tänään se pieni nyytti käveli itse hissiltä kotiin. Kyllä vuodessa taas tapahtui paljon! Huomenna syödään kakkua ja siitä onkin sellainen visio, että katsotaan miten sen kanssa käy :).

Ensimmäinen kokonainen työviikko ja päiväkotiviikko on takana. Etukäteisvalmisteluilla viikko sujui hyvin ja valoi uskoa, että tästä kyllä selvitään. Eniten etukäteisvalmisteluita vaatii päivällinen, joka pitää kotiin pääsyn jälkeen saada lapsille pöytään suht nopeasti. Jääkaapin oveen on ilmestynytkin lappunen, johon kirjoitan viikon ruoat ja ne valmistan hyvin pitkälti etukäteen valmiiksi. Toinen arkiviikon pelastaja on eteisen oveen liimattu viikkosuunnitelma, johon jokaiselle on oma rivi, mihin merkataan muistettavat asiat ja ylimmälle riville kumpi vie ja hakee lapset päiväkodista. Se on osoittautunut toimivaksi tavaksi merkata asiat ylös.

Viikko oli kaikin puolisin monipuolinen ja jos ne tällaisina pysyy, niin tylsää ei tule olemaan. Torstainan lumouduin töissä tilastoista ja istuin työtuolilla vielä, kun olisi pitänyt istua jo junassa. Siitä sitten nopeasti singahdin liikkeelle ja juoksin junalle. On mahdollista ehtiä työtuolilta junalle vartissa, se tuli testattua. Junassa sitten huomasin, että laukku oli auki ja avaimet tippuneet spurtin aikana. Nopeasti ulos junasta ja avainten etsintään. Epätoivo meinasi iskeä, kun ei niitä mistään löytynyt ja ehdin jo miettiä, että miten päästään kotiin ja miten saan uudet avaimet töihin ja kotiin. Kävelin vielä rautatieaseman R-kioskille kysymään mihin löytötavarat toimitetaan ja samaan aikaan kaksi tyttöä tuo toiselle myyjälle löytämiään avaimia. Halasin tyttöjä riemusta ja kiiruhdin seuraavaan junaan. Seuraavana päivänä etsin omia hanskojani taloyhtiön roska-astiasta, mutta ne löytyivät sitten kuitenkin eteisen hattuhyllyltä... Ei siis tule olemaan tylsää :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti