keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Ei mitään hätää

Ei mitään hätää, kuuluu tyttösen suusta heti, kun pikkuveljeä harmittaa. Tänään hieman harmitti, kun neuvolassa saatiin kolme rokotusta. Ja pyydetiin reseptit parille ylimääräisellekin rokotteelle. Meillä, vaikka olenkin steinerkoulun kasvatti, on lapset rokotettu rokotusohjelman mukaisesti ja sen ylikin. Mitään sivuvaikutuksia ei ole kummallekaan tullut, tyttöselle rota-rokotteesta mahakipuja, pojalle ei niitäkään. Hyvin on siis mennyt ja niin menee tästä eteenpäinkin.

Ei mitään hätää senkään puolesta, että poika on ottanut hurjan pituusharppauksen sitten viime mittauksen ja painokin lähenee isosiskon lukemia. Testasin huvikseni netissä uusia kasvukäyriä, jotka Espookin ottaa neuvoloissa käyttöön vielä tänä keväänä ja kummatkin menevät käyriensä yläpuolella. Tyttönen on pitkä, hoikka ja pitkäraajainen, poika on tukeva ja pitkä pieni isäntä. Tasaisen kasvun taktiikalla mennään. Lopetin aikoja sitten tyttösen ruokamäärien murehtimisen, hyvä niin. Kaikki syövät samaa ruokaa vaihtelevat määrät ja näillä mennään.

Poika on nyt pari viikkoa nukkunut todella hienosti yönsä ja tänään sitten päätettiin, että molemmat lapset nukkuvat ensi yöstä lähtien lastenhuoneessa. Totutteluun menee sitten niin paljon aikaa kuin menee, mutta nyt aikuiset saavat oman makuuhuoneensa takaisin ja minä itse henkilökohtaisesti nautin jo etukäteen muutaman sivun lukutuokioista ennen nukkumaanmenoa ja siitä, että voin valita työvaatteet vielä lasten nukkumaanmenon jälkeenkin valot päällä. Pieniä iloja! Tyttönen on jo pitkään puhunut, että haluaa pikkuveljen nukkumaan samaan huoneeseen. Tänään se sitten tapahtuu :).

Ei mitään hätää kuuluu tänään vielä ainakin kerran, kun otetaan pojan kanssa perinteinen hampaidenpesuhuutokonsertti...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti