sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäivä

Oltiin koko porukalla äitienpäiväviikonloppu Reposaaressa. Jotta autossa oli varmasti tarpeeksi hyvää tunnelmaa, tyttösen kummitäti lähti myös mukaan. Tyttösen suosikkitätäti Titu. Kaikki mahtui mukaan, kun rattaita ei tarvinnut ottaa kyytiin. Sen sijaan meinasi unohtua sitteri ja eväskassi kotiin, mutta onneksi nekin saatiin kyytiin. Etupenkin miespuolisilla matkustajilla oli hyvin tilaa ja takapenkilläkin tyttösellä oli tarpeeksi tilaa, mutta meillä muilla takapenkin matkustajilla oli hieman puutumisia havaittavissa jaloissa. Onneksi oli jo kesänopeusrajoitukset, niin matka sujui joutuisasti. Poitsu nukkui jälleen lähdes tulkoon koko matkan ja tyttönenkin otti torkut. Tosin tyttö on jo niin kokenut automatkustaja, ettei pitkätkään matkat enää hetkauta, kun on tekemistä ja rusinoita ja maitoa mukana. Eikä aurinko paista silmään.

Ilmat suositavat niin pihalla leikkiviä kuin kalastajiakin. Verkoilla saatu kalasaalis oli huikea! Verkkoja laskettiin yli 300 metriä ja syötäviä kaloja tuli yli 60, joista isoin oli 6kg hauki. Kuvia tulee toiseen kirjoitukseen, kun ne ovat kummitädin kameralla, mutta siellä on oiva kuva tyttösestä ja tuosta isosta hauesta. Kummallakin oli pituutta saman verran :). Tyttösen ilme oli hieman kauhistunut, mutta ihmekös tuo. Seuraavaksi kokeileva keittiö tutustuu kalapihvien tai kalapullien tekoon.

Pihalla leikkivillä oli mainiot oltavat, kun oli uusi tuffan tekemä hiekkalaatikko. Siihen saatiin hiekkaa lapion ja ämpärin avulla rantavedestä ja hiekkakakut onnistuivat. Tyttösen ilme suorastaan kirkastui, kun tuffa oli ostanut hiekkalaatikkosetin. Ämpäri on sana, joka on opittu kevään myötä. Samoin kakkukakku, eli lorun "älä tule paha kakku, tule hyvä kakku" on lyhentynyt muotoon kakkukakku. Hiekkalaatikkosetissä oli mukana pieni kastelukannu, josta tuli lähes yhtä suosittu kuin ämpäristä. Sillä kasteltiin tunnollisesti lähialueen kasvit, kivetys sekä omat hihat. Pitää ostaa puutarhapalstallekin oma pieni kastelukannu, jotta voi osallistua tulevien perunoiden ja muiden istutusten kasteluun.

Reposaaressa majoitumme kaikki samaan huoneeseen ja se sujui yllättävän hyvin. Tyttönen on niin tottunut nukkumaan yksin, mutta hyvin se sujui näinkin. Kunnon ulkoilut ja sauna illan päälle, niin lapset nukahtivat helposti. Yhtä iltaa lukuunottamatta... Mutta pitäähän sitä yksi poikkeus mahtua mukaan. Ja tuon vaikeahkon illan aikana poika nukkui kuin tukki vaikka tyttö kukkui ja lauleskeli ja metelöi omassa sängyssään. Hyvät unenlahjat, puolin ja toisin, ja hyvä niin.

Poika sai ensimmäisen kerran maistaa perunaa ja banaania. Ilme oli tutkaileva ja ihmettelevä, mutta hyvin maistui. Vähitellen siirrytään kiinteään ruokaan, kun tuota maitoa menee paljon, niin päivällä kuin yölläkin, että jotan kiinteämpää pitää saada.

Ja löytyihän se keinukin Reposaaresta. Siihen mahduttiin kaikki keinumaan ja sehän riitti. Hiekkalaatikko, keinu ja juokseminen, siinäpä ne tärkeimmät. Ja kerättiin ensimmäinen kukkakimppu pieneen nyrkkiin, tutustuttiin muurahaispesään ja lintuihin. Meri ei vielä niin kiinnostanut, mutta kunhan kesä tulee, niin varmasti sielläkin kahlaillaan.

Ja äitienpäiväkukat sain jo etukäteen keskiviikkona. Päiväkodissa askarrellut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti