sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen

Pääsiäisenä tehtiin ensimmäinen pidempi automatka lasten kanssa. Tyttö on jo kokenut automatkustaja, mutta pojan viihtymisestä ei ollut vielä mitään tietoa. Mahat täyteen ruokaa ja startti päiväuniaikaan, niin päästiin pitkälle ennen kuin tyttö heräsi ja melkein perille ennen kuin poika heräsi. Menomatka sujui siis hyvin.

Mamman luona tyttönen tutki ja kuljetteli tavaroita. Saunaan pingottiin vauhdilla heti kun vaatteet vain saatiin pois päältä. Ilmat olivat aurinkoiset ja ulkoilu merenjäällä kelkan tai pulkan kyydissä takasi naurut, hyvän ruokahalun ja makoisat unet.

Ja olipa keittiössä myös hetken hiljaista. Kun asiaa lähdettiin tutkimaan, tyttönen oli omatoimisesti kuorinut kolme banaania ja maisteli niitä. Tavarat pitäisi laittaa yllättävän kauas reunasta. Muutama lusikallinen mämmiä ja pashaa maistui. Päiväkodissa oli kuulemma syönyt kolme lautasellista pashaa :).

Pojan ensimmäinen retki Reposaareen sujui hyvin. Uni maittoi, samoin ruoka ja sitten kun oli hyvä olla jaksoi myös hyvin seurustella. Vielä kun mahtuu, saa nukkua samoissa vaunuissa kuin äiti.

Käytiin Porin torilla ostoksilla. Rattaita ei ollut mukana, joten tyttönen pääsi kävelemään. Mutta annapas olla kun keksi hauskan leikin! Mikäs sen mukavapaa kuin pyllähdellä istumaan maahan ja siitä kellahtaa selällee nauramaan. Paluumatkalla meillä olikin sitten jo sateenvarjorattaat.

Blogin nimi alkaa olla aika vanhentunut. Enää meillä ei kuulu kuiskauksia olohuoneesta. Hetkestä riippuen sieltä kuuluu erilaisia ja eri voimakkuuksilla olevia ääniä. Mutta jääköön päivittämättä. Seuraavaksi yritän muistaa kertoa tyttösen päiväkotikokemuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti