sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Ristiäiset

Lauantaina vietettiin pikkupojan ristiäisiä. Sitä ennen piti tehdä valmistelu jos toinenkin. Onneksi siskosta oli apua ja kummitäti teki herkkukakun. Oli kiva leipoa ja väkrätä pitästä aikaa. Kokeileva keittiö teki muutaman uuden aluevaltauksen, ihan hyvällä menestyksellä. Ristiäisten menu näytti tältä:
Salamanäpin mangoleivokset syntyivät, kun tyttönen silmänräpäyksessä kävi käsiksi pöydällä oleviin leivoksiin ja teki niihin sormella reikiä. Tietenkin sitä ennen oli tehty koristelut, joten reiät täytettiin lisäsokerikuorutteella ja rakeilla. Tunti jos toinenkin tuli keittiössä vietettyä, mutta hyvin tarjoilut tekivät kauppansa. Sunnuntaina aamulla saatiin syödä vielä kakkua aamupalalla ja muutama piirakanpala välipalaksi.
Kastemekkoon ehdin laittaa vain nauhat. Nimestä tuli niin pitkä, että sen kirjailuun pitää varata aikaa ja kunnon valaistus. Piti googlettaa, jotta ostaan taas tehdä oikeanlaisia pistoksia. Ja hetken tuli mutistua, että onpa pitkä nimi valittu kirjailtavaksi. Mutta selvittiin sitä tytönkin nimestä, joten eiköhän pojankin nimestä selvitä. Ja nyt ei ole vielä teidossa seuraavia ristiäisiä, joten ei ole kiirettä kirjailuilla.
Juhlakalu otti rauhallisesti ja nukkui melkein koko toimituksen ajan. Ei hermostunut edes silloin, kun pappi kippasi kunnon kourallisen vettä päälle. Kummin puvun takki sai oman osansa, mutta poika otti rauhallisesti. Valokuvausten jälkeen poika nukkui turvakaukalossa koko kahvituksen ajan. Ennen kotiin lähtöä ilmoitteli nälästään, mutta sitten taas nukuttiin pitkä pätkä. Isosisko oli söpö juhlamekossaan ja muutaman kakkulusikallisen jälkeen kävi tutustumassa muihin vieraisiin. Toimituksen ajan hän oli sylissäni ja onneksi kukaan muu ei tainut kuulla, miten hän koru-sanan opettelun rinnalla hoki sanaa tissi. Ja ei häntä turhaan salamanäpiksi kutsuta, uudet silmälasini meinasivat muuttua linssittömiksi.
Nyt meillä on sitten isosisko Hilda ja pikkuveli Matti. Kummatkin tyytyväisinä yöunilla ja vanhemmilla tunti tai pari omaa aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti