keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Käynti poliisilaitoksella

Eilen mentiin hakemaan passeja. Varasin ajan netin kautta pari viikkoa aikaisemmin, niin ei tarvinnut jonottaa. Ehkäpä tieto nettivarauksesta tavoittaa muutkin poliisilaitoksella käyvät, koska niin monta lapsiperhettä jonotti vuoronumerolla. Me oltiin yhteensä noin 20 minuuttia paikan päällä ja sinä aikana vuoronumero taisi vaihtua kolmasti. Isoin osa kassoista palveli vain etukäteen ajan varanneita.

Virkailija halusi nähdä pikkuisen kasvot, jotta voi verrata niitä valokuvaan :). Totesi samaksi henkilöksi ja passihakemus olikin jo tehty. Kuusivuotiaat joutuvat ensimmäisen kerran allekirjoittamaan passin ja 12-vuotiaista otetaan sormenjäljet. Ensi viikolla voidaan sitten hakea passit. Sen verran raskas oli reissu, että otettiin kummatkin kunnon päiväunet eli vallattiin koko sänky ja torkuttiin. Minä puoli tuntia ja tyttönen kaksi ja puoli.

Eilen otettiin myös ensikosketus varpaisiin. Tänään niitä tunnusteltiin lisää hoitotasolla. Ehkä ne kohta löytävät tiensä suuhun. Toistaiseksi sinne päätyy kaikki, mitä käteensä saa, jos ei muuta, niin omat sormet tai nyrkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti