keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Aurinko

Miten paljon voikaan auringonpaiste piristää mieltä! Lumi on hävinnyt ja aurinkolasit kaivettu esille.

Kotonakin on tullut puuhasteltua kaikkea pientä. Olin miettinyt jo pitkään, että pitäisi tehdä itse mysliä. Etenkin kun piilosokeri on nyt alkanut kiinnostaa enemmän, niin mysleistähän sitä löytää, vaikka yrittäisi miten valita hyvin kaupan hyllyltä. Sitten eräänä iltana otin härkää sarvista ja tein mysliä itse. Ja jos se oli todella helppoa niin siitä tuli myös todella hyvää! En kyllä taida enää ostaa kaupasta mysliä, kun kerran itsekin osaa tehdä!

Olen etsinyt myös hyviä ja terveellisiä ideoita välipaloihin ja iltapaloihin. Tuli kokeiltua tuorepuuroakin. Seuraava kokeilu onnistuu jo paljon paremmin, mutta hyväähän siitäkin tuli. Rahkaa kuluu paljon, siitä on tullut oleellinen osa aamupalaa. Letut banaanista ja kananmunasta maistuvat myös lapsille. Haaveeni on tehdä joskus keittokirja, mutta niitä on joka paikassa pilvin pimein, joten se haave jäänee toteuttamatta. Ehkä tungen tänne näitä reseptejä, joita on tullut kokeiltua...

Auringonpaiste innoitti myös istuttamaan yrttejä. Lapset ovat tällä viikolla sairastaneet, joten työpiste siirtyi pitkästä aikaa keittiön pöydälle. Olin säästänyt tätä projektia varten jugurttipurkkeja ja nyt sitten yllättävän vapaa-ajan innoittaman toteutin roikkuvan yrttipuutarhan.

Sitten tuli istutettua basilikaa ja oreganoa sekä sitruunansiemeniä. Katsotaan nyt, mitä mistäkin tulee. Tuohon riippuvaan puutarhaan tuli istutettua herneitä. Odottelen jo, että parvekkeelle pääsisi suunnittelemaan kesän istutuksia. Ja jos tänä vuonna olisimme hieman aktiivisempia myös puutarhapalstalla.

Lasten kevätpiposuunnitelmatkin ovat edenneet ja samalla on ideat jo kesän pipoihin. Lisäksi on ostettu kangasta pariin mekkoon ja talven aikana on siirretty syrjään vanhoja paitoja tuunausta varten.  Nämä projektit vaan melkein täytyy tehdä jonain vapaapäivänä, kun lapset ovat päiväkodissa ja saa pistää musiikin kovaa soimaan ja ompelukoneen hyrräämään. Tulipa tässä etätyöpäivien aikana laitettua taas kasa liian pieniä kenkiä ja vaatteita nettimyyntiin. Pieniä asioita, mutta niiden edistäminen saa ihmeen paljon iloa aikaan. Ehkä se on tuo aurinko.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti