maanantai 19. tammikuuta 2015

Tutkimus siellä ja toinen täällä

Oletteko huomanneet, että melkeinpä joka päivälle löytyy jostain nettilehdestä testi, arvio tai tutkimus, jonka mukaan teemme arkipäivässä asioita täysin väärin? Tälle päivälle osuu silmään Unettomuus lisää lihavuutta - pienten lasten äiti ei halua lukea tällaista ja parisuhdeneuvoja on jokainen lehti pullollaan. Milloin pestään vaatteet liian vähällä pesuaineella, milloin sitä on liikaa, milloin pestään vaatteita liian usein, milloin liian harvoin. Lastenkasvatukseen liittyviä tutkimuksia tuntui tulevan viime vuoden loppupuolella kerta kuukauteen. Tässä ohjeiden ja neuvojen viidakossa ei voi toivoa kuin maalaisjärkeä lukijoille. Ihan oma lukunsa ovat keskustelupalstat, niistä kannattaa noin 99% pysyä kaukana.

Itse olen löytänyt Hesarin kolumnit ja Lujasti lempeä -blogin. Toki luen noita tutkimuksia, mielipiteitä ja arvioitakin. Parhaimpia tuntuvat olevan brittitutkimukset.

Mutta tässä vielä kaikille flunssakauteen sopiva tutkimus: Halaaminen suojaa flunssalta.

****

Tämä oli pakko lisätä vielä jälkikäteen: Tutkimus: Kurvikkaat naiset synnyttävät älykkäitä lapsia. Sarjassa mainiot tutkimukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti