tiistai 17. syyskuuta 2013

Korvien putkitus

Kirjoitanpa tämän tähän heti perään, kun kerrankin istun rauhassa koneella.

Yksi parhaista hankinnoista on ollut vakuutukset lapsille. Jo ennen korvien putkitusta olemme saaneet korvauksia lääkärikäynneistä enemmän kuin vuoden vakuutusmaksu. Nyt saimme maksusitoumuksen parissa päivässä viimeisen akuutin korvatulehduksen jälkeen ja toimenpiteelle päästiin sopimaan päivä nopeasti.

Maanantaina aamulla klo 8.15 mentiin tyttösen kanssa Töölön Mehiläiseen ja yhdeksältä alkoi toimenpide ja jo kahdeltatoista olimme kotona. Kaikki sujui rauhallisesti ja pitkälti lapsen omassa tahdissa. Tyttönen nukutettiin syliini ja siitä sitten nostettiin sängylle ja menin odottelemaan ja lukemaan lehtiä. Puolisen tuntia meni ja tyttönen pääsi syliini heräilemään. Nukkui kädet korvilla ja ehdin jo ajatella, että harvoinpa sitä enää tyttönen viihtyy sylissä.

Korvien putkitus osui hyvään aikaan, toisessa korvassa oli jälleen akuutti korvatulehdus. Antibioottia tyttönen sai suoraan suoneen, joten kotiin ei enää saatu uutta kuuria. Niitä onkin kuukauden sisällä syöty kolme, joten mahtavaa, jos niistä nyt päästäisiin eroon! Odotin kärttyisää tyttöstä nukutuksen jälkeen, mutta siitä heräsikin sama tarkkailevainen tyttönen, joka istui hiljaa (poikkeuksellisesti) ja katseli ympärilleen. Lääkkeet aiheuttivat sen verran pahaa oloa, että ruoka pysyi sisällä vasta iltapäivällä, mutta saatiin syötyä jäätelö ja pillimehu heräämössä ja sitten tyttönen sanoikin kiitos ja pomppasi jaloilleen ja lähti kävelemään ulos. Sen jälkeen saimmekin kotihoito-ohjeet, kassalla todettiin, että täällä on maksusitoumus ja sitten hypättiinkin autoon ja kotimatkalle.

Kotiin kun päästiin, niin ei olisi voinut sanoa, että jotain oltaisiin tänään tehty. Kaikki sujui hyvin ja tyttönen puhuu lääkärikäynnistä iloisesti. Nyt vain toivon, että putket pysyvät paikoillaan ja korvatulehduskierre loppuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti