perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kesä

Kesä tuli ja samalla huomattiin, että lapsilla ei ole kesäisiä vaatteita. Tyttösellä taisi olla kaksi t-paitaa, pojalla ei sitäkään. Ei muuta kuin kauppaan ja kesäisiä vaatteita mukaan. Ne tulivatkin tarpeeseen, koska viikko on ollut todella lämmin. Enää ei tarvinnut tyttösen kanssa keskustella siitä, pitäisikö laittaa fleece vai ei ja miksi ei tarvita sukkia. Sandaaleihin piti totutella yksi päivä, mutta sen jälkeen ne ovatkin olleet kivat kengät. Ja pampula, nyt sellaisen saa laittaa hiuksiin ja se pysyy päässä koko päivän! Taisi tyttönen huomata, että on paljon viileämpää. Poika ei ole niin välittänyt kuumuudesta, vaan on nukkunut ja syönyt vähän huonommin, mutta nyt unikin maittaa paremmin, kun on tullut hieman viileämpää. Tai sitten se johtuu uudesta nukkuma-asennosta. Nykyään nukutaan mahallaan.

Tällä viikolla oli päiväkodin kevätjuhla. Tyttönen meni isänsä kanssa juhliin ja otti niin sanotusti lavan haltuun. Vaikka hän ei osannutkaan pienten ryhmän kaikkia esityksiä, koska on vain osan viikkoa päiväkodissa, ei se haitannut, vaan hyvin oli etualalla ja seurasi, mitä muut tekevät. Hän osallistui myös isojen ryhmän esitykseen kaatamalla retkeläisille kuppiin kahvia. Touhutyttö. Isällä oli hauskaa, ja niin oli tyttöselläkin.

Päiväkodista olivat myös retkellä tällä viikolla. Reppuun pakattiin rasioihin vähän evästä ja mehua ja sitä pieni päiväkotilainen sitten ylpeänä kantoi autoon (ja varmaan jonkin verran myös retkellä). Niin oli touhunnut ja nauttinut ulkoilmasta, ettei ollut nukkunut kuin hetken päiväunia bussimatkalla takaisin päiväkotiin. T-paidan ja sortsien alla löytyi hieman puhdasta ihoa, naamassa oli nokea niin, että ensin katsoin tyttösen saaneen mojovan mustelman poskeensa, mutta lähemmin tarkasteltuna se olikin nokea. Retkellä oli kuulemma syöty makkaraa ja maitoa, sen verran siitä suostuttiin kotona kertomaan. Pienet päiväunet kuitenkin maistuivat, kunnes taas mentiin keinuun.

Makkaraa syötiin tällä viikolla myös Perkkaalla, kun käytiin asukaspuistossa temmeltämässä ja odoteltiin isää pihatalkoista. Tyttönen keikkui liukumäessä, otti hurjia vauhteja keinussa sekä tutustui puiston junaan ja autoon.

Uima-allaskin viritettiin tällä viikolla parvekkeelle. Eihän sieltä tyttöstä pois meinannut saada. Pikkuinen poika ei oikein tykännyt, mutta tyttönen senkin edestä. Sinne pitäisi aina päästä, oli vaatteet tai ei. Tänään illalla sitten pääsi livahtamaan suihkuun vaatteet päällä, kun suihkuttelin Mattia. Hilda livahti siitä kainalon alta suihkuun ja suurella riemulla ja kiljahdusten saattelemana nautti suihkusta vaatteet päällä ja sen jälkeen ilman vaatteita. 

Sai touhutyttö tällä viikolla suunsa makeaksikin: tultiin keskiviikkona päiväkodista ja tyttönen ilmoitti kotona haluavansa keksiä, paineli laatikolle, avasi sen, kurkotti keksipaketin ja kaatoi sen lattialle, noukki keksit hyppysiinsä ja livisti sohvalle syömään. Aarre sisälsi viisi jaffakeksiä, kuudes ei enää mahtunut käsien väliin, joten äiti sai sen.

Tyttösen jalat alkavat näyttää ihan kesälapsen jaloilta, hiekkaa vakiona varpaidenvälissä, säärissä mustelmia ja polvissa naarmuja. Tarmolla putsataan varpaiden välejä ja sainpa eilen illalla sitten vielä ennen nukkumaan menoa putsata korvat hiekasta. Sitä olikin sitten runsain määrin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti