tiistai 8. toukokuuta 2012

Ryhmäneuvola

Tänään oli 6kk neuvola, joka oli samalla ryhmäneuvola. Onneksi meitä oli vain neljä äitiä ja neljä lasta, joten tunnelma oli rauhallinen ja melutaso alhainen. Vauvat kölli lattialla ja tuijotti toisiaan ja meille kerrottiin ruokailusta, yöheräämisistä ja turvallisuusseikoista. Meidän tyttö oli ainut jolla oli hammas ja joka nukkui yli kuusi tuntia kerralla. Muut vauvat vielä heräilivät montakin kertaa yössä, joten pitää vain olla iloinen siitä, että meillä herätään ensimmäisen kerran viiden-kuuden aikoihin. Pituutta oli tullut sentti lisää, nyt 68,5cm. Sen arvasinkin, kun vaatteet mahtuu vielä niin hyvin päälle. Painossa päästiin juuri ja juuri yli kahdeksan kilon, 8040 g. Nyt pitää syödä vain enemmän kiinteitä ruokia, jotta pituus lähtee taas hienosti nousuun.

Neuvola pysyy samassa paikassa, vaikka muutetaankin. Neuvolatäti vaihtuu, mutta häneenkin tutustuttiin jo tänään. Seuraavan kerran käydäänkin vasta 8kk iässä.

Puuro otettiin tänään myös ruokavalioon. Sekoitin kaurapuuron joukkoon vähän marjasosetta. Ilme oli kuin sitruunaa olisi syötetty, mutta sitten puuroa menikin melkein koko lautanen. Toivottavasti masu ei tule kipeäksi. Pitää opettaa isäkin puuronkeittäjäksi.

Evakkokuukauden ensimmäiset puolitoista viikkoa alkaa olla takana ja hyvin on mennyt. Vähän vierastettiin Töölöä, mutta nyt unta ei haittaa edes pihalla hääräävät remonttimiehet, jotka aloittavat mukavasti klo 7. Matkasänky on kyllä näppärä keksintö. Jotain tuttua kulkee mukana, vaikka paikka vaihtuukin. Viikkonloppuksi takaisin Reposaareen. Onneksi saadaan kyyti, tavaraa kun on yllättävän paljon taas mukana...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti