keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Hampaita

Vuoden vaihteen tienoilla tyttösen ikenet turposivat ja vietettiin pari rauhatonta yötä. Nyt sieltä on sitten tulossa kerralla neljä hammasta, joista kaikista pilkottaa jo kulma. Kaikki tulevat alas ja mukana on ensimmäiset poskihampaat ja kulmahampaat. Yllättävän hyväntuulisena tyttö on pysynyt, vaikka parina päivänä ruoka on maistunut huonosti ja nyt on kuljettu sormi suussa. Hampaiden pesu on ehkä tavallista kovaäänisempää, mutta ihmekös tuo. Yöunet ovat onneksi pysyneet rauhallisina.

Kuten viimeksi jo totesin, niin pikkupoika ei välitä tutista. Silti sillä yritetään aina silloin tällöin huijata, jotta ehdin syöttää tyttösen tai valmistaa ruoan tai saattaa loppuun jonkun keskeneräisen asian. Tyttönen on aika kiinnostunut tutista ja se on yksi uusimmista sanoista, mitä on opittu kolmen viikon aikana. Muutaman kerran tutti on päätynyt tytön suuhun ja viimeksi kun niin kävi, isä sanoi, että vie tutti äidille keittiöön, niin se putsataan. Tyttönen hetken asiaa tuumi ja haki keittiöstä käsipyyhkeen, jolla alkoi putsata tuttia. Isä totesi, että putsaamiseen tarvitaan vettä, ja hetken kulttua tyttö haki vesimukinsa ja olisi kaatanut vedet tutin päälle, jos ei olisi ehditty väliin. Hoksottimet ovat kohdillaan!

Välillä tuntuu, että kaikki tapahtuu aina kerralla: kaikki haluavat syödä samaan aikaan tai vaipat pitäisi vaihtaa samaan aikaan. Tänään on ollut poikkeuksellinen päivä ja lapset ovat nukkuneet samaan aikaan päiväunet ja nyt menivät yöunillekin melkein samaan aikaan! Tässä on saanut itselleen omaa aikaa enemmän kuin viikkoon yhteensä. Tällaisen rytmin kun saisikin säilytettyä.

Huomenna on neuvolapäivä. Pojan ensimmäinen vierailu neuvolaan ja tyttönen saa siinä samalla kaksi rokotusta. Katsotaan millä tuulella sieltä lähdetään kotia kohti... Ja perjantaina pitäisi tulla meidän uudet rattaat, joilla saadaan lapset ja tavarat liikkumaan. Hyökkäysvaunujen paino tulee olemaan noin 25kg+. Käy kuntoilusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti