maanantai 30. heinäkuuta 2012

Tutkimusmatkailija

Olohuoneen lattialta löytyy pieni tutkimusmatkailija. Eilen hän rohkaistui lähtemään sohvan nurkan taakse tutkimaan maailmaa ja tänään keittiöön. Nyt tarkkailussa on ruokapöydän alusta ja sieltä mahdollisesti löytyvät herkut. Eilen nähtiin myös ensimmäinen itsenäinen istumaan nousu lattialta ja kovasti yritti myös kiivetä sohvalle, kun ensin autettiin seisomaan. Nyt sitten pistorasiat piiloon, murut pois lattialta ja kaikki siihen ei saa koskea -tavarat piiloon. Möngertäjä on tullut taloon.

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Kesäisiä makuja

Kesä on siitä kivaa aikaa, että voi antaa kaikenlaisia herkkuja maisteltavaksi.

Tällä viikolla maistettiin vesimeloonia. Mikään muu ruoka ei ole naurattanut niin paljon kuin vesimelooni. Se ei ollut vain ensihetken huumaa, vaan naurut ovat jatkuneet joka syöntikerralla. Ja kuinka kivaa onkaan puristella vesimeloonin palaa nyrkissä, kun vettä vain tippuu ja siemenet lentelee.

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Pikkuinen Kippari Kalle

Tällaista ilmettä nähdään usein päivän aikana. Kuulemma näyttää Kippari Kallelta.

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Narskuttaja

Meidän tyttö osaa narskuttaa hampaitaan. Nyt kun ylhäällä on kaksi nököhammasta ja alhaalla kaksi, niin siitä saa aikaiseksi mukavan inhottavan äänen. Muutenkin hampaat ovat aiheuttaneet ruokahaluttomuutta viime päivinä, joten kaikki suostuttelun keinot on otettu käyttöön. Kummitäti jo löysi itsestään sisäiset auto-, lentokone- ja junaäänet syöttöpuuhien edistämiseksi. Ulkoilma on toistaiseksi osoittautunut parhaimmaksi ruokahalun herättäjäksi.

Mutta on tyttö oppinut uuden tempunkin, taputtamisen. Ja sekös vasta onkin hauskaa. Etenkin kun siitä ei lähde vielä kovin isoa ääntä :).

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Ätätätä

Edellisestä kerrasta onkin pitkä aika! Tässä välissä on ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Tänä aamuna pikkutyttö oppi uuden tavan kommunikoida, ätätätä. Samalla on naamaa väännelty ja puruleluja jyystetty, ylös on tulossa kaksi etuhammasta. Sieltä ne vähän jo pilkottaa. Alahampaat ovat kasvaneet hienosti. Hampaiden harjaus on vielä vähän haasteellista, mutta meistä on kehkeytymässä hyviä harjaajia :).

Uusi koti alkaa tuntua tutulta. Täällä on tilaa liikkua ja ryömiä. Vielä ei ihan möngerretä eteenpäin, mutta aika isoon alueeseen pääsee tutustumaan pyörimälläkin. Tyttösen oma huone on vielä keskeneräinen, joten pinnasänky löytyy vanhempien huoneesta. Nukkuma-asennot ovatkin muuttuneet viimeisen viikon aikana kovasti. Milloin on käännytty ihan nurin päin, välillä ollaan poikittain ja jalat sojottaa pinnojen väistä tai nukutaan mahallaan tai kyljellään. Viikossa kaikki muutokset!

Ja sen lisäksi tyttönen istuu itsekseen, ei ihan tukevasti, mutta melkein. Ruokailut sujuu syöttötuolissa hienosti. Ja olihan sitä pituutta tullutkin jo 73,3 cm ja painoa reilu 9 kg. Kyllä nauravaista ja iloista tyttöä jaksaa katsella ja viihdyttää :).